תיקון בעיות קורוזיה
נדמה שלכולנו זה קורה לפחות פעם אחת בחיים: אנחנו מאבדים אחיזה במכשיר האהוב עלינו בדיוק ברגע הלא נכון - והוא נופל לתוך מיכל קיבול מלא במים (לרוב זו תהיה האסלה...). מה עושים במקרה כזה? והאם הפתרונות הביתיים באמת עוזרים? כאן תקבלו תשובה על כל שאלה בנושא.
עשה ואל תעשה
אז מה צריך לעשות כאשר הסמארטפון היקר נופל לתוך המים ונרטב כהוגן?
עשה:
- כבה את המכשיר
- נתק את הסוללה מהמכשיר, במידה וניתן
- נסה לנגב ולספוג את המים מהמכשיר כמה שניתן
- קח את המכשיר בהקדם האפשרי למעבדה
אל תעשה:
- אין לנסות ולהדליק את המכשיר
- אין להטעינו
- לא 'להשרות' את המכשיר בקטניות
בהתייחס לסעיף האחרון, הרי שהשמועות כי 'השריית' הסמארטפון באורז, שעועית עדשים וכדומה, תסייע לספיחת הנוזלים ולמעשה תפתור את הבעיה - פשוט אינן נכונות. למעשה, מהלך כזה רק יקשה בהמשך על פתרון אמיתי של הבעיה ואף ייצור בעיות נוספות: גרגירי האורז, לדוגמא, נכנסים אל השקעים והחרכים במכשיר וגורמים לו נזק גדול יותר.
הרי המים שנכנסו למכשיר, נמצאים בין הרכיבים השונים שלו, עמוק בפנים, ואותן קטניות לא באות במגע איתם. למעשה, בתוך המכשיר מצטברות שלוליות של ממש, שללא פתיחת המכשיר לא ניתן להגיע אליהן.
חשוב לזכור: אם חיכיתם מספר ימים ואיפשרתם למכשיר להתייבש, ייתכן והוא יעבוד שוב, משום שהמים התאדו ממנו וכעת אין כל גורם אשר עלול להביא לקצר. אבל, בתוך המכשיר המצב קשה הרבה יותר: מאחר ולא עשיתם דבר מאז שנרטב, הוא מתחיל לצבור קורוזיה (שיתוך - תהליך חימצון של המתכות) וזהו תהליך שקשה הרבה יותר להתגבר עליו.
בעלי אייפון - זכרו: באייפון מספר מדבקות אחריות אשר מספקות, במידת הצורך, גם חיווי לגבי הירטבות החלקים הפנימיים שבו. המדבקות נמצאות בתוך המכשיר, אך במקומות שמאפשרים לצפות במדבקות הללו בעזרת פנס. אם מדבקה אחת או יותר שינו צבען לאדום - סימן שהמכשיר נרטב גם מבפנים. אם לא, מצבכם כנראה טוב יותר. כך או כך, פנו למעבדה הקרובה לביתכם במהירות כדי לטפל במצב ולוודא שבאמת לא נגרם כל נזק.
מה עושים במעבדה?
כאשר תביאו את המכשיר למעבדה, הוא יטופל על פי השלבים הבאים:
1. ניתוק הסוללה ופירוק לוח האם
2. פירוק יתר חלקי המכשיר והפרדתם האחד מהשני, בכדי לגלות את מצבורי המים
3. העברת כל חלקי המכשיר בחומר נוגד קורוזיה
4. חימום וייבוש המכשיר - שלב שיכול לארוך מספר שעות
5. חיבור כל חלקי המכשיר מחדש
6. בקרת נזקים
זכרו כי שירות כזה עשוי לעלות בין 200 ל-300 ₪, ללא קשר להחלפת חלקים שנפגמו במהלך המקרה. במצבים רבים, לאחר הייבוש וההגנה מפני קורוזיה, המכשיר יתפקד כרגיל, למעט רכיב אחד אשר גרם לקצר הראשוני (שבגללו המכשיר נכבה).
במצב כזה, בנוסף לתשלום על ייבוש המכשיר וההגנה מהקורוזיה, תצטרכו לשלם גם על החלפת הרכיב הפגוע באחד חדש. זכרו כי במכשירים מסוימים (אייפונים במיוחד) השגת החלפים עשויה לארוך זמן מה - קחו זאת בחשבון כאשר אתם מתכננים את זמן ההמתנה.
כדי להבין בדיוק כיצד מבצעים את הטיפול הזה במעבדות מקצועיות לתיקון סמארטפונים, צפו בסרטון המקצועי שמובא כאן (והועלה על ידי אנשי מעבדת Progamer):
http://www.youtube.com/watch?v=8WO1iljX0hk
הנך נמצא כאן: