שירות צריבה לעברית
סמארטפונים, כידוע, לא מיוצרים בישראל נכון להיום. הם גם לא מיועדים בעיקרם לדוברי העברית אלא בעיקר לדוברי אנגלית, למשל, שמהם יש בעולם פי כמה וכמה. האם זה אומר שעלינו לוותר על האפשרות לקרוא עברית במכשיר החכם שלנו? ממש לא. כל שאנחנו צריכים לעשות הוא לחפש מעבדת סמארטפונים שמציעה שירות צריבה לעברית.
שירות הצריבה לעברית הוא, במילים אחרות, התקנה מלאה של השפה העברית במכשיר, כך שכל מסכי התצוגה בו - מהמסך הראשי ועד לתפריטים הפנימיים ביותר - יוצגו בעברית תקינה ומלאה, מימין לשמאל ומיושר לימין.
השירות מוגדר כצריבה, משום שלמעשה אנחנו 'צורבים' את העברית למכשיר ומטמיעים אותה בו, כך שתהפוך להיות חלק ממנו, ממש (או כמעט) כמו השפה המקורית שבה הוא תוכנת בתחילה.
עברית מלאה מול מקלדת בעברית
חשוב להבדיל בין שתי אפשרויות שעומדות לרשות בעל הסמארטפון: האחת היא, כאמור, הצריבה של העברית אל המכשיר בכל חלקיו והשנייה - הורדת מקלדת בעברית בלבד, כך שניתן לכתוב בעברית אך התפריטים כולם נותרים בשפה המקורית.
האפשרות השנייה היא כמובן הקצרה יותר והזולה יותר (למעשה, היא לא עולה דבר) - ויש שיגידו שהיא גם הבטוחה ביותר, משום שהיא אינה מתעסקת עם מערכת ההפעלה של המשיר או חלקים ממנה. צריבת עברית בסמארטפון מצריכה שינוי של ה-ROM ורבים לא ששים לעשות זאת בעצמם. במקרה כזה, ניתן לפנות אל מעבדות לתיקון סמארטפונים שבהן אפשר לבצע צריבה עבירת מלאה תוך דקות.
לפני המעבדה...
אבל, למי שאין בעיה להסתכן מעט (מדובר בסיכויים מזעריים לבעיה כלשהי, אם פועלים על פי ההוראות הקפדניות שניתנות בשלל מקומות ברשת), עומדת האפשרות לצרוב את השפה העברית במלואה בעצמו. כאן, נתמקד בצריבה של השפה העברית על מכשירי האנדרואיד, משום שבמכשירי האייפון של אפל העניין מסובך הרבה יותר.
לצורך ביצוע העניין, על בעל המכשיר להצטייד בשלושה כלים:
1. חבילת הדרייברים המתאימה למכשיר שלו
2. תוכנת Odin לצריבת השפה - ניתן להורידה מכאן
3. קובץ השפה המותאם למכשיר ולגרסת מערכת ההפעלה שבו
לא נפרט כאן בפרטי פרטים את השלבים לצריבת השפה במלואה, אך ניתן אותם באופן כללי. בהמשך נביא מדריך מפורט בן למעלה מתשע דקות, אשר תוכלו להיעזר בו כדי לבצע את התהליך במלואו, ללא חשש.
יוצאים לדרך...
אם כן, השלב הראשון הוא התקנת הדרייברים על המחשב. הדרייברים הם למעשה חבילה של קבצים אשר מותאמים למערכת ההפעלה של האנדרואיד שלכם, קבצים שיאפשרו למחשב שלכם 'לזהות' את המכשיר בקלות.
לאחר שביצעתם את השלב הזה, עליכם לעבור למכשיר עצמו ולהעביר אותו למצב צריבה (מעין מצב בו המכשיר כבוי למחצה), על ידי לחיצה על שלושה מקשים יחד: מקש הבית, מקש הכיבוי והמקש התחתון של עוצמת הקול.
לחיצה ארוכה על כל אלו תעביר את המכשיר למצב מיוחד, בו הוא ייראה תחילה כמכשיר כבוי, אך במהרה תגלו שהוא עבר למצב מיוחד, בו מוצגים לכם חלקים ממערכת ההפעלה.
במצב זה, יש לחבר את המכשיר למחשב באמצעות כבל ה-USB המתאים ולחכות שיזהה את המכשיר. לאחר הזיהוי, הפעילו את תוכנת הצריבה, בחרו את הקובץ המבוקש שבו השפה שאתם רוצים לצרוב על המכשיר וצאו לדרך. תוך מספר דקות המערכת תסיים את עבודתה ותוכלו ליהנות ממכשיר שיש בו עברית מלאה.
וכאמור, כמו שהבטחנו, הנה סרטון הדרכה מלא שיאפשר לכם לצרוב את השפה העברית אל הסמארטפון שלכם, במידה ומדובר במכשיר מבוסס אנדרואיד (הסרטון מטעם AppZone).
חשוב לזכור שפעולות אלו, כאשר הן נעשות על ידכם, יהיו באחריותכם המלאה. במקרה של תקלה או בעיה, לא תוכלו להפיל את האחריות על איש משום שאתם בחרתם לעשות זאת על דעת עצמכם. אם אתם רוצים להיות בטוחים שהתהליך יתבצע בצורה מושלמת, מומלץ לפנות למעבדות אשר מתמחות בתיקון סמארטפונים.
כיום, כל מעבדה פרטית אשר מציעה תיקונים לסמארטפונים, תוכל לבצע עבורכם את השירות הזה. מאחר ומדובר במשהו שיכול לעשות כל אחד, אין שום סיבה שלא תוכלו לבצע זאת במעבדת הסמארטפונים (חפשו באינדקסים המפרסמים עסקים כמו דפי זהב הקרובה לביתכם.
הנך נמצא כאן: