הנך נמצא כאן:

סקירה על Nexus 4

Samsung Galaxy Tab 2

עיצובו הקדמי של נקסוס 4 אלגנטי כיאה לסמארטפון מסדרת דגל, אך ההפתעה האמיתית טמונה בחלקו האחורי של המכשיר. משטח זכוכית מנצנץ מהמם ביופיו, עם לוגו הסדרה מעלה את רף העיצוב האסתטי כמעט באופן חסר תקדים. עיצוב הוא אחד מאותם הדברים ההופכים סמארטפון מצוין למותג נחשק ובמובן הזה LG גורפים את כל הנקודות האפשריות.

הנקודות החזקות

רזולוציית מסך של 768/1280 מאפשרת ראייה ברורה של המסך גם לאור השמש הישראלית החזקה. מידה זו של רזולוציה מהווה פתרון לפגם בהירות התצוגה לאור שמש המשותף לכה רבים ממכשירי היוקרה מהדורות הקודמים. ראוי היה שתהיה כזו בכל הדגמים החדשים, אך חלק מהיצרנים למרבה הצער עדיין מתעלמים מכך ומשווקים מכשירים עם מסכים ברזולוציה בינונית.

מערכת ההפעלה ניתנת לעדכונים בקלות וללא מחיקת נתוני המשתמש, אחד מסימני ההיכר של LG. הבחירה במהירות מעבד של 1.5 GHz מציבה את המכשיר נקסוס 4 בפסגת מעבדי הניידים כיום. מהירות הגלישה בדפדפן CHROME עומדת בציפיות בהתאם.

הנקודות החזקות פחות

בעובי ומשקל המכשיר לעומת זאת, נראה כי מפתחי המכשיר בחרו במודע שלא להשקיע באותה מידה ומחשבה שהושקעה במערכת ההפעלה. אמנם ההבדלים זניחים לעומת מכשירים מסדרות קודמות, אך כיוון שהטכנולוגיה לצמצום נוסף מעוביו של המכשיר ובהתאם לכך גם במשקלו הינה בהחלט בתוך תחום היכולות של LG, עולה תמיהה על ההחלטה שלא לעשות כן בנקסוס 4.

בדיקת המצלמה מעלה מסקנות סותרות. מחד אין ספק שהמפתחים של נקסוס 4 היו ערים לחשיבות המצלמה בעיני המשתמשים, ועל כן לא רק שהותקן במכשיר חיישן אשר יכול לספק תמונות באיכות של 8 מגה פיקסל, אלא שגם באפליקציות המובנות במכשיר כלולות האפשרות לצילום סטילס וגם צילום פנוראמי הכה פופולאריות בין אפליקציות הצילום.

יחד עם זאת הפלאש במצלמה כנראה אינו מספק. מרבית מהתמונות שנסקרו נמצאו עמומות משהו בסביבות תאורה מלאכותית. יתכן כי הבחירה בפלאש LED נעשתה יותר על מנת לכלול גימיק שיווקי נוסף במכשיר, אך למעשה מהווה את החוליה החלשה במצלמה שעל פניו הייתה צריכה להפיק תמונות איכותיות יותר.

בשורה טכנולוגית

חידוש נוסף וחשוב המגיע עם נקסוס 4 הוא העוזר האישי של אנדרואיד – Google Now. היישום המתחרה בסירי עושה זאת על ידי למידה אקטיבית של שגרת המשתמש, כאשר ככל שהמשתמש מסתייע יותר ביישומי גוגל על מנת לתכנן את יומו ולהתעדכן בתחומי ענייניו כן תגבר היעילות של היישום.

דוגמא אחת להבהרה היא למשל שימוש בתחבורה ציבורית. היישום לומד את נתיבי התחבורה הציבורית והיעדים הקבועים אליהם מגיע המשתמש, ויכול להתריע על סבירות איחור לאירוע המצוין בקלנדר ולהציע נתיב הגעה חלופי.

מפרט טכני של נקסוס 4

  • עוביו של המכשיר הינו 9.1 מ"מ
  • משקלו 139 גרם
  • בעל מערכת הפעלה Android 4.2.2.
  • מצלמה אחורית - 8 מגה פיקסל
  • מצלמה קידמית- 1.3 פיקסל.
  • גודל מסך - 4.7 אינץ'
  • חיי סוללה-900 דקות דיבור
  • מחיר השקה-2990 ש"ח
שתף תוכן זה עם חבריך!
הנך נמצא כאן: